Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Înaltpreasfințitul Nicodim a oficiat litia mică pentru odihna cu drepții a nou-adormitului protoiereu Vasile Iarovoi, la biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din comuna Brătușeni, raionul Edineț

În după-amiaza zilei de luni, 5 decembrie 2022, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, s-a deplasat la biserica ”Sf. Apostoli Petru și Pavel” din localitatea Brătușeni, raionul Edineț, unde a săvîrșit, înconjurat de un sobor de preoți în frunte cu părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, părintele blagocin raionului Edineț, sector III, protoiereul Dionisie Lupașco, parohul acestui sfînt lăcaș protoiereul Victor Babisanda în prezența familiei și a rudelor îndoliate şi numeroșii săi fii duhovniceşti, slujba litiei morțești la căpătîiul vrednicului de pomenire protoiereul mitrofor Vasile Iarovoi, cleric sfîntului locaș.

La finalul slujbei, Vlădica Nicodim a adresat celor prezenți un cuvînt de întărire duhovnicească. Înaltpreasfinția Sa a evidențiat faptul că regretatul părintele Vasile va rămîne în conştiinţa tuturor celor care l-au cunoscut şi iubit, un suflet blînd şi bun, gata să ajute pe oricine, o făclie mereu arzîndă pentru slujirea şi trăirea credinţei în Hristos.

În aceste momente, cînd sufletul părintelui Vasile merge în lumina cea neapusă a Împărăţiei Cerurilor, ne rugăm Domnului Hristos, Cel Înviat din morţi, să odihnească sufletul lui în ceata sfinţilor, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfîrşit.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Eparhiei de Edineţ şi Briceni

 

Comments are closed.