Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Părintele arhimandrit Mitrofan a fost înmormîntat la Mănăstirea Zăbriceni

Obștea Mănăstirii Zăbriceni s-a rugat astăzi, 27 decembrie 2022, pentru sufletul părintelui arhimandrit Mitrofan, cel care a trecut recent la Domnul. Slujba înmormîntării a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni alături de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte: starețul Mănăstirii Zăbriceni, arhimandritul Damian (Burlacu), părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, blagocinul r-lui Edineț protoiereul Sergiu Panaite, blagocinul r-lui Dundușeni părintele Veceslav Matiescu, cleric mănăstirii Rudi egumenul David (Budei).

La slujba înmormîntării săvîrșită în catedrala mănăstirii, spre pomenirea sufletului părintelui Mitrofan a fost prezentă obștea Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca în frunte cu Preacuvioasa egumena Eufrosinia (Peșterean) și obștea Mănăstirii „Sfînta Treime” din Rudi în frunte cu Preacuvioasa egumena Maria (Pascariuc), zeeci de credincioși, ucenici și rude.

În cuvîntul său, Ierarhul a subliniat că părintele Mitrofan de-a lungul vieții lui, atît în familie cît și în mănăstire, a mărturisit cele trei mari virtuți teologice credința, dragostea și nădejdea. Noi, cei ce l-am cunoscut pe părintele Mitrofan, să păstrăm vie amintirea lui, să înălțăm rugăciunea stăruitoare pentru iertarea păcatelor lui, avînd nădejdea că Hristos l-a chemat la El.

Părintele arhimandrit Mitrofan, viețuitor al Mănăstirii Zăbriceni a fost înmormântat la cimitirul din incinta așezămîntului monahal.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Eparhiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.