Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie la Mănăstiria „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca, cu prilejul aniversării a 12 ani de la hirotonia întru arhiereu a Înaltpreasfințitului Nicodim

La 25 decembrie 2022, Chiriarhul nostru, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, aniversează 12 ani de la hirotonia sa întru arhiereu. Cu acest prilej, la Mănăstiria „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca a avut loc Sfînta Liturghie Arhierească la care, alături de Ierarhul nostru a coliturghisit soborul slujitorilor.

Cuvîntul de zidire duhovnicească după citirea Sfintei Evanghelii a fost rostit, cu binecuvîntarea Ierarhului, de preotul Ioan Cușnir.

În cadrul serviciului divin au fost rostite ectenii speciale, iar după Sfînta Liturghie, Ierarhul împreună cu slujitorii au săvîrșit un Te Deum de mulțumire Bunului Dumnezeu pentru binecuvîntarea, harul și ajutorul primit de la El pe parcursul acestor 12 ani de slujire arhierească.

Înainte de încheierea slujbei, viețuitorii mănăstirii în frunte cu maica stareță egumena Efrosinia, preoții, diaconii şi ipodiaconii au adresat calde și alese cuvinte de felicitare omagiatului Arhiepiscop Nicodim şi i-au adus în dar buchete de flori. Înaltpreasfințitul Nicodim a mulțumit tuturor pentru frumosul gest și a urat tuturor ca în noul an să sporească și mai mult dragostea pentru cele sfinte, rîvna pentru serviciile divine, să devină mai disciplinați și mai demni de slujirea pe care o îndeplinesc.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Eparhiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.