Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

La 16 ani de la tragicul accident în urma căruia vrednicul de pomenire Episcop Dorimedont a trecut la cele veșnice, Înaltpreasfințitul Nicodim Arhiepiscop de Edneț și Briceni a oficiat o slujbă de pomenire la memorialul înălțat la locul accidentului în satul Moșana

În fiecare an data de 5 decembrie ne răvășește sufletul cu amintirea tragicului accident, ce s-a petrecut la intrarea în satul Moșana, raionul Dondușeni, în urma căruia vrednicul de pomenire Episcop Dorimedont, primul Ierarh al Eparhiei de Edineț și Briceni, aflat în drum spre mănăstirea Călărășeuca, unde urma să oficieze slujba prilejuită de sărbătorirea hramului bisericii de iarnă în cinstea Sf. Ierarh Mitrofan, a părăsit viața aceasta și s-a mutat la cele veșnice. Amintirea chipului blînd al Vlădicăi, a vocii sale calme, a povețelor sale pline de duh și trăire autentic creștină, a mustrărilor sale pline de dragoste, lipsite de orice răutate, este vie și astăzi în inimile tuturor celor care l-au cunoscut și pentru care a fost un adevărat Păstor și Părinte.

Anul acesta s-au împlinit 16 ani de la fatalul accident. Luni, 5 decembrie 2022, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, însoțit de părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, s-a deplasat la memorialul în cinstea Episcopului Dorimedont, înălțat la locul accidentului în satul Moșana, unde au fost așteptați de soborul preoților și creștinilor în frunte cu blagocinul r-lui Dundușeni părintele Veceslav Matiescu pentru a participa la o rugăciune comună de pomenire a Prea Sfințitului Dorimedont, și a aduce un omagiu de recunoștință vrednicului de pomenire Ierarh.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvînt în care a trecut în revistă şi a apreciat înalt activitatea Prea Sfinţitului Dorimedont spre binele Bisericii Ortodoxe din Moldova, afirmînd că el a fost şi va rămîne mereu înţeleptul păstor, iubit şi preţuit de toţi, şi un adevărat model de slujire arhierească.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Eparhiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.