Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Înaltpreasfințitul Nicodim a oficiat de ziua hramului Sfînta Liturghie în Catedrala „Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe” din orașul Ocnița

Vineri, 6 mai 2022, cînd facem pomenirea Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, Catedrala „Sf. Gheorghe” din orașul Ocnița s-a aflat în veșmînt de sărbătoare. Cu prilejul hramului, Sfînta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni.

Cu aleasă bucurie duhovnicească, Ierarhul a fost întîmpinat în dimineața zilei de către părintele paroh, protoiereul Adrian Cotelea, de soborul de slujitori și de mulțimea enoriașilor și a oaspeților adunați la sărbătoare.

Alături de Înaltpreasfinția Sa la Sfînta Liturghie s-a aflat Preacuviosul Arhimandrit Damian (Burlacu), starețul Mănăstirii „Nașterea Domnului”, Zăbriceni, părinții blagocini și slujitori din cadrul Eparhiei.

Înaltpreasfințitul Nicodim a vorbit credincioșilor despre modelul de dreptate și iubire pînă la jertfire de sine pentru Hristos și Biserică, oferit de Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe, și a felicitat întreaga obște dreptmăritoare cu prilejul hramului. Ierarhul a remarcat și deosebitele calități de bun păstor și chivernisitor al Casei lui Dumnezeu, pe care și le cultivă cu multă dragoste, rîvnă și fierbinte rugăciune părintele secretar eparhial și paroh al sfîntului locaș, protoiereul Adrian Cotelea. De asemenea, Vlădica a apreciat înalt toate lucrările edilitare și de amenajare sfîntului lăcaș mulțumindu-i în același timp pentru toată grija duhovnicească ce o poartă creștinilor încredințați spre păstorire.

Sfînta Liturghie a fost urmată de înconjurarea în procesiune solemnă a sfîntului locaș, de către arhiereu, soborul slujitorilor și mulțimea credincioșilor, și slujba unui Te Deum de mulţumire pentru binecuvântările revărsate de Dumnezeu asupra Eparhiei noastre, Țării noastre și a poporului binecredincios.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.