Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Mesajul de condoleanțe al Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, adresat protoiereului Lilian Ciubatîi, Blagocin de Briceni, și îndureratei sale familii în legătură cu mutarea la cele veșnice a tatălui său, robul lui Dumnezeu Vasile

Prea Cucernice părinte blagocin Lilian,

Îndurerată familia Ciubatîi,

Vestea despre mutarea dintre noi la cele veșnice a iubitului Dumneavoastră tată, robul lui Dumnezeu Vasile, fiu vrednic al Bisericii noastre Ortodoxe și om cu suflet mare, stimat și iubit de toți cei din jurul său, ne-a întristat profund.

Plecarea sa dintre noi este o pierdere irecuperabilă și plină de durere pentru toți cei care l-au cunoscut, stimat, iubit și apreciat.

Domnul Vasile Ciubatîi, care acum a părăsit această lume, toată viaţa şi-a dedicat-o familiei sale; a fost un bun gospodar, un om harnic şi darnic, cu o înţelegere profundă a rostului vieţii, a încercărilor şi suferinţelor, a bucuriei şi binecuvîntării lui Dumnezeu. Și-a crescut fiul în dragostea, respectul și slujirea Bisericii Ortodoxe, iar astăzi se mută cu sufletul împăcat în veșnicie, știind că fiul său va sta mereu cu lumînarea aprinsă și rugăciunea pe buze în fața Sfîntului Prestol, cerînd de la Dumnezeu pentru el milă și iertare.

Nostalgia și durerea despărțirii ce ne răvășește sufletul în clipa mutării dintre noi a celor scumpi și dragi este alinată numai de speranța vieții veșnice și a Învierii, dăruite nouă de Mîntuitorul Hristos, Izvorul învierii noastre a tuturor.

Vă suntem alături în aceste grele momente de vremelnică despărțire și Vă adresăm sincere condoleanțe, rugîndu-ne Mîntuitorului Hristos cel Înviat, Biruitorul iadului și al morții, să dăruiască veșnică odihnă nou-adormitului robului său Vasile în fericirea și lumina drepților săi!

Hristos a Înviat! Adevarat a Înviat!

Veșnică lui pomenire din neam în neam!

† N I C O D I M
Arhiepiscop de Edineţ şi Briceni

P. S. Sfînta Liturghie Arhierească și slujba înmormîntării nou-adormitului robului lui Dumnezeu Vasile va avea loc sîmbătă, 7 mai 2022, la biserica „Sf. Trei Ierarhi” din satul Balasinești, Briceni.

Venim cu rugămintea caldă și plină de respect din partea părintelui Lilian către toți slujitorii Blagociniei Briceni, care au posibilitatea în această zi, să fie prezenți alături de îndurerata familie la funeralii.

Întîmpinarea Înaltpreasfințitului Nicodim va avea loc sîmbătă, la ora 8.30, la biserica din Balasinești, în veșminte de culoare albă.

Comments are closed.