Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a oficiat o slujbă de pomenire și a depus flori la mormîntul nou-adormitului robului lui Dumnezeu Ion Dogotaru, ctitor al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Briceni

Cu prilejul vizitei sale pastorale pe la mai lăcașuri sfinte din raionul Briceni, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat în Duminica după Nașterea Domnului și o slujbă de pomenire pentru nou-adormitul rob al lui Dumnezeu Ion Dogotaru, mare ctitor al bisericii cu hramul „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Briceni, dar și al mai multor proiecte misionare inițiate de Episcopie. Slujba de pomenire a avut loc la biserica pe care domnia sa a înălțat-o din temelii, cu osteneala și cheltuiala sa, în prezența preotului paroh Oleg Covig, a îndoliatei familii, a rudelor și apropiaților. 

La final, Ierarhul a adresat familiei îndurerate un mesaj de condoleanțe și mîngîiere, în care a menționat următoarele:

„Vestea mutării dintre noi la cele veșnice în urma complicațiilor provocate de maladia Covid-19 a robului lui Dumnezeu Ion Dogotaru, fiu vrednic al Bisericii noastre Ortodoxe și om cu suflet mare, mare ctitor al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Briceni, dar și al întregii Eparhii, ne-a zguduit profund.

Plecarea sa dintre noi este o pierdere irecuperabilă și plină de durere pentru toți cei care l-au cunoscut, stimat, iubit și apreciat. Domnul Ion toată viaţa şi-a dedicat-o familiei sale; a fost un bun gospodar, un om harnic şi darnic, cu o înţelegere profundă a rostului vieţii, a încercărilor şi suferinţelor, a bucuriei şi binecuvîntării lui Dumnezeu, purtînd în suflet dragostea și respectul față de Biserica Ortodoxă pe care a ctitorit-o cu multă dăruire.

În aceste momente de întristare şi doliu vă aducem aminte cuvintele Sfîntului Apostol Pavel: «Nu vă întristaţi ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit şi a înviat, tot aşa (credem că) Dumnezeu, pe cei adormiţi întru Iisus, îi va aduce împreună cu El» (I Tesaloniceni IV, 13-14).

Vă suntem alături în acest ceas de vremelnică despărțire și ne rugăm Mîntuitorului Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să dăruiască veșnică odihnă nou-adormitului robului său Ion în fericirea și lumina drepților săi!

Veșnică lui pomenire din neam în neam!

După slujbă, Vlădica Nicodim s-a deplasat la locul de odihnă veșnică al nou-adormitului rob al lui Dumnezeu Ion Dogotaru în cimitirul din satul Grimăncăuți, unde a depus un buchet de flori.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepții!

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.