Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

La Centrul Eparhial din orașul Edineț a avut loc Adunarea Generală a slujitorilor Episcopiei de Edineț și Briceni

 

Slujitorii din cuprinsul Episcopiei de Edineț și Briceni au participat luni, 16 decembrie 2019, la Adunarea generală a preoților ce a avut loc la Reședința Episcopală sub președinția Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. În cadrul întrunirii au fost puse în discuție mai multe subiecte de primă importanță pentru bunul mers al vieții duhovnicești din Eparhie.

Pentru început Ierarhul a ținut să adreseze un mesaj de aleasă prețuire și înaltă apreciere doamnelor preotese din Eparhie care au adus pe lume și educă șapte și mai mulți copii. La raportul Prea Sfințitului Nicodim, Preafericitul Patriarh Kiril, Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, a decorat doamnele preotese Curuliuc Ana (11 copii), Moșneguțu Rodica (9 copii) și Cernea Tatiana (7 copii) cu „Insigna Maternității”. Oferind distincțiile patriarhale, Vlădica a felicitat preotesele, dorindu-le multă sănătate, har și ajutor de la Dumnezeu în creșterea și formarea creștină a copiilor, le-a oferit cîte un buchet de flori, iar slujitorii prezenți la adunare le-au cîntat „Mulți ani trăiască!”.

Nu au fost uitați nici slujitorii Eparhiei care pe parcursul timpului s-au mutat la cele veșnice. Întru pomenirea lor a fost săvîrșită litia mică și s-a cîntat „Veșnica pomenire!”. În continuare au fost puse în discuție probleme actuale legate de viața duhovnicească, rînduieli de slujbă, întocmirea rapoartelor de dare de seamă.

Tot astăzi preoții au prezentat și dările de seamă pentru trimestrul IV al anului 2019 și au primit Pastorala la Nașterea Domnului a Prea Sfințitului Nicodim.

După întrunire toți slujitorii au luat parte la o agapă frățească de post, pregătită cu străduința părintelui blagocin Dionisie Lupașco și a maicilor de la Mănăstirea Călărășeuca.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.