Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vizita Prea Sfințitului Nicodim la Mănăstirea Bănceni, Ucraina

 

În în ziua de vineri și în Sîmbăta dinaintea Duminicii lăsatului sec de carne, a pomenirii celor răposați, la invitația și cu bunăvoința Prea Sfințitului Longhin, Episcop de Bănceni și Vicar al Eparhiei Cernăuților, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat împreună cu un grup de pelerini Mănăstirea Bănceni, Ucraina. Aici Prea Sfinția Sa a oficiat, alături de Prea Sfințitul Longhin și înconjurați de un  sobor de preoți și diaconi, slujba prvegherii, iar a doua zi Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în bserica din lemn cu hramul „Sf. Lazăr” din incinta cimitirului mănăstirii.

La încheierea Sfintei Liturghii, Prea Sfințitul Nicodim a mulțumit Prea Sfințitului Longhin pentru invitația, dragostea și căldura cu care a fost primită vizita sa împreună cu grupul de pelerini în acest sfînt așezămînt de o rară frumusețe și profundă spiritualitate.

Prea Sfințitul Longhin a mulțumit la rîndul său Prea Sfințitului Nicodim pentru vizita și slujba arhierească, apreciind-o drept o premisă de bună colaborare și o dovadă a unității și a dragostei întru Hristos.

După serviciul divin, Prea Sfințitul Nicodim a vizitat complexul monastic Bănceni și orfelinatul ce se află în grija mănăstirii și care adăpostește peste 400 de copii orfani, mulți din ei suferind de boli grave.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.