Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie și slujba înmormîntării robului lui Dumnezeu Dumitru Mutelica la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Bîrnova, raionul Ocnița

 

Vineri, 1 martie 2019, la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Bîrnova, Ocnița, clopotele au răsunat în dungă, vestind trecerea în veșnicie a fericitului întru adormire rob al lui Dumnezeu Dumitru Mutelica, fiu vrednic al Bisericii noastre Ortodoxe, ctitor al acestui lăcaș sfînt și om cu inimă mare.

Familia și rudele îndurerate, prietenii și cunoscuții, sute de bîrnoveni și creștini din localitățile vecine, cu lacrimi în ochi au venit să-l petreacă în ultimul drum pe domnul Dumitru, cel care a fost un exemplar creștin, tată și soț model, bun și harnic gospodar; sprijin la nevoie și înțelept povățuitor.

Cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, Sfînta Liturghie și slujba înmormîntării au fost oficiate de către părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, împreună cu un sobor de slujitori în frunte cu blagocinul de Ocnița, sectorul II, protoiereul Oleg Bacal, parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din satul Bîrnova, protoiereul Vitalie Apostol, preoți din localitățile învecinate.

După Sfînta Liturghie, protoiereul Adrian Cotelea a adresat îndureratei familii și credincioșilor prezenți la slujbă un cuvînt de mîngîiere și întărire duhovnicească.

Slujba prohodului a fost urmată de petrecerea în procesiune solemnă a trupului neînsuflețit al nou-adormitului rob al lui Dumnezeu Dumitru pînă la mormînt. La cimitirul satului Bîrnova a avut loc un miting de comemorare în cadrul căruia părintele secretar Adrian Cotelea a dat citire mesajului de condoleanțe al Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Un ultim omagiu regretatului Dumitru Mutelica și cuvinte de întărire familiei îndoliate au adus la rîndul lor Președintele Raionului Ocnița Ilie Romaniuc, primarul satului Bîrnova Valeriu Scutelnic, parohul bisericii din localitate Vitalie Apostol, rude și cunoscuți.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

 

,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.