Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În ziua celei de-a 10-a aniversări de la întronizarea Sanctității Sale Kiril, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, în Catedrala Patriarhală „Hristos Mânuitorul” din Moscova a fost săvârșiă Sfânta Liturghie

 

Vineri, 1 februarie 2019, în ziua celei de-a 10-a aniversări de la întronizarea Preafericitului Părinte Kiril, Patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii, în Catedrala Patriarhală „Hristos Mânuitorul”, din orașul Moscova, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Serviciul divin a fost condus de către Preafericitul Patriarh al Antiohiei Ioan al X-lea, Preafericitul Patriarh Kiril al Moscovei și al întregii Rusii, Preafericitul Patriarh Irineu al Serbiei, Preafericitul Mitropolit al Plaiurilor Cehe și al Slovaciei Rostislav, Preafericiul Mitropolit al întregii Americi și al Canadei Tihon, alături de care au înălțat rugăciuni mai mulți Întâistătători ai Bisericilor Ortodoxe surori, delegații ale acestora, dar și un impunător sobor de arhierei și preoți.

În această zi, alături de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a liturghisit și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, împreună cu soborul ierarhilor Bisericii Ortodoxe din Moldova din care a făcut parte și Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Patriarhal al Catedralei ,,Hristos Mântuitorul” condus de I. Tolkaciov, dar și corul Lavrei Sfântului Serghie condus de Arhim. Gleb Kojevnikov.

Transmisunea în direct a Sfintei Liturghii a fost organizată de canlele ortodoxe TV SOYUZ și SPAS, iar comentariile momentelor liturgice au fost oferite de N. Derjavin.

În timpul Liturghiei, au fost înălțate rugăciuni de cerere pentru unitatea Bisericii, dar și pentru pace în Ucraina.

În cadrul ecteniei întreite au fost incluse cereri speciale pentru omagiatul Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii Kiril.

După încheierea serviciului divin, cu un cuvânt de felicitare a venit Preafericitul Patriarh Ioan al X-lea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Antiohia, care i-a oferit în dar PF Părinte Patriarh Kiril un toiag de arhipăstor, confecționat în capitala Siriei, orașul Damasc.

Din numele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, Preafericitul Părinte Onufrie, Mitropolit al Kievului și al Întregii Ucraine i-a adresat Patriarhului Kiril alese cuvinte de felicitare și i-a oferit în dar o cruce patriarhală, dar și un set de panaghii.

La rândul său, Părintele Patriarh Kiril a ținut să mulțumească tuturor pentru această deosebită ocazie, de a împărtăși bucuria aniversării, împreună cu toată plinătatea Bisericii Ortodoxe.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

cu referire la http://www.patriarchia.ru/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.