Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a participat la Ceremonia Festivă organizată cu prilejul aniversării a 10-a de la întronizarea Sanctității Sale Kiril, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse

 

Joi, 31 ianuarie, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a participat alături de o delegație de clerici ai Bisericii Ortodoxe din Moldova în frunte cu Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir la Ceremonia Festivă organizată cu prilejul aniversării a 10-a de la întronizarea Preafericitului Kiril în calitate de Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii.

La festivitate au participat Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, reprezentanți ai conducerii de vîrf a Federației Ruse, ierarhi și clerici ai Bisericii Ortodoxe Ruse, numeroși oaspeți din străinătate. Evenimentul festiv a avut loc în Palatul de Stat din Kremlin.

În numele Bisericii Ortodoxe și a poporului drept-măritor din Republica Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a transmis Preafericitului Patriarh cordiale felicitări cu prilejul instalării Sale în Scaunul de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.