Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica după Nașterea Domnului, Prea Sfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie în Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni s-a aflat în Duminica după Nașterea Domnului  în mijlocul mulțimii credincioșilor de la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, unde a săvîrșit Sfînta Liturghie Arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvîntarea Ierarhului, un cuvînt ziditor de suflet a rostit în fața credincioșilor protoiereul Alexandru Fîrfa.

În cadrul serviciului divin au fost înălțate rugăciuni pentru unitatea Biericii Ortodoxe din întreaga lume, pentru pacea și liniștea Bisericii Ortodoxe din Ucraina și pentru întărirea duhovnicească la vreme de grea încercare a Întîistătătorului ei, Preafericitul Mitropolit Onufrie.

În cadrul serviciului divin, în semn de recunoștință pentru activitatea sîrguincioasă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, cu prilejul aniverării jubileului de 40 de ani de viață  Protodiaconul Diodor Suhari a fost decorat cu cea mai înaltă decorație a Eparhiei de Edineț și Briceni, Medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul I.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.