Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Enoriașii parohiei „Acoperămîntul Maicii Domnului” din satul Scăieni, Dondușeni, au purces într-un pelerinaj pedestru spre Mănăstirea „Sfînta Treime”, Rudi, la sărbătoarea hramului

 

Enoriașii parohiei „Acoperămîntul Maicii Domnului” din satul Scăieni, Dondușeni, cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, sub îndrumarea și participarea nemijlocită a părintelui paroh, protoiereului Rodion Pleșca, blgocin de Dondușeni, au purces în ziua mărețului praznic al Pogorîrii Sfîntului Duh, în Duminica Cincizecimii, într-un pelerinaj pedestru spre Mănăstirea „Sfînta Treime”, Rudi, pentru a participa în ziua de luni la Sfînta Liturghie prilejuită de sărbătoarea hramului sfîntului așezămînt monastic.

Cu inimile înaripate de credință și sufletele inundate de bucurie sfîntă, mulțimea de creștini s-au adunat dis-de-dimineață la biserica din localitate, unde, după ce s-au rugat la serviciul divin praznical, care a început la orele 5.00 dimineața, cu ajutorul și binecuvîntarea Domnului au pornit la drum. Însoțiți de rugăciuni și cîntări duhovnicești, creștinii au prcurs pe jos pînă la Sfînta Mănăstire Rudi în jur de 60 de kilometri.

Primul popas a fost efectuat în parohia Țaul, unde pelerinii au fost întîmpinați cu multă bucurie duhovnicească de peste trei sute de creștini în frunte cu primrul localității și părintele paroh, protoiereul Lucian Serdeșniuc. La Țaul pelerinii au avut ocazia de a participa la un inedit eveniment cultural-religios — marcarea zilei de naștere a Bisericii Creștine în ziua Duminicii Pogorîrii Sfîntului Duh și lansrea a trei cărți de istorie, educație și spiritualitate scrise de trei autori băștinași din Țaul, unul din ei fiind chiar parohul bisericii din localitate, protoiereul Lucian Serdeșniuc. În cadrul evenimentului, blagocinul de Dondușeni, protoiereul Rodion Pleșca, aflat în fruntea grupului de pelerini, a rostit către cei prezenți un cuvînt de zidire duhovnicească, mulțumire și binecuvîntare.

În continuarea drumului, pelerinii au mai făcut un popas în satul Horodiște, unde au fost întîmpinați de creștinii din localitate în frunte cu părintele paroh, protoiereul Dorimedont Rotaru, fiind primiți cu bucurie și serviți cu un prînz cald.

Spre seară, grupul de creștini a ajuns la sfînta mănăstire Rudi, fiind întîmpinați cu multă căldră, dragoste și bunăvoință de Preacuvioasa maică stareță, Egumena Maria, părintele duhovnic, Arhimandritul Patrocl și obștea de maici. Aici pelerinii au adus slavă și mulțumire lui Dumnezeu, Preasfintei Sale Maici și tuturor sfinților pentru ajutorul și întărirea duhovnicească și trupească primită pe parcursul drumului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.