Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Racla cu moașele Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorîtorul de Mir, a fost adusă la Mănăstirea Zăbriceni

 

Sfîntul locaș al Mănăstirii „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni s-a dovedit a fi neîncăpător pentru mulțimea de pelerini și închinători ce au venit să dea slavă lui Dumnezeu și să ceară mijlocirea Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorîtorul de Mir, în fața raclei cu cinstitele sale moaște care au fost aduse aici în seara zilei de luni, 3 noiembrie 2014, de către un grup de slujitori din Biserica Ortodoxă Elenă cu binecuvîntarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Panteleimon de Veria. Evenimentul s-a petrecut în prezența tuturor clericilor Episcopiei de Edineț și Briceni în frunte cu Chiriarhul Eparhiei, Prea Sfințitul Episcop Nicodim. După ce s-a închinat la sfintele moaște, Ierarhul a îndemnat credincioșii să ceară Sfîntului Dimitrie pace și bună rînduială în Biserica și țara noastră, bunăstarea poporului și prosperarea credinței ortodoxe.

Bucuria prezenței Sfîntului Dimitrie, Izvorîtorul de Mir, în mijlocul creștinilor a fost însoțită mai apoi de slujba privegerii de toată noaptea și Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie oficiate sub protia Prea Sfințitului Nicodim împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul psaltic al mănăstirii și de cel al preoților eparhiei. După Sfînta Liturghie a urmat slujba unui Te Deum și cuvîntul de învățătură al Ierarhului.

Vorbind despre puterea harică a sfintelor moaște, Prea Sfinția Sa a afirmat că s-a simțit împlinit și binecuvîntat de Sfîntul Dimitrie la această slujbă și a retrăit cu adevărat o bucurie pascală, mulțumind Bunului Dumnezeu pentru marele Său dar arătat oamenilor prin sfinții Săi. De asemenea, Ierarhul a mulțumit creștinilor adunați la slujbă pentru căldura credinței lor, clericilor ce au adus sfințenia în eparhia noastră și nu în ultimul rînd gazdei binecuvîntatului eveniment — obștii monahale de la Mănăstirea Zăbriceni și starețului ei, Prea Cuviosului părinte arhimandrit Damian (Burlacu).

În semn de binecuvîntare arhierească toți credincioșii au primit din partea Ierarhului cîte o iconiță cu chipul Sfîntului Dimitrie, apoi toți au participat la o agapă frățească oferită cu multă dragoste de viețuitorii mănăstirii.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.