Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Liturghie Arhierească la Catedrala „Sf. M. Mc. Dumitru” din orașul Cupcini

 

Mulţimea enoriaşilor Catedralei „Sf. M. Mc. Dumitru, Izvorîtorul de Mir” din oraşul Cupcini în frunte cu părintele paroh, protoiereul Victor Captari, au primit cu multă bucurie duminică, 2 noiembrie 2014, vizita Prea Sfinţitului Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, care a oficiat aici Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Alături de mulţimea credincioşilor, la serviciul divin au fost prezenţi primarul orașului d-nul Ion Ostaficiuc, ctitorii principali ai sfîntului locaş și oficialităţi locale.Un deosebit prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioșii din Cupcini l-a constituit prezența chivotului cu mîna Sfîntului Dumitru, Izvorîtorul de mir, adus cu multă dragoste din Tesalonic spre încinarea creștinilor de către un grup de preoți greci.

O predică la Sfînta Evanghelie a zilei, despre pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, a rostit către credincioși protoiereul Serghei Panaite, cleric superior al Catedralei Arhiereşti „Sf. Vasile cel Mare” din oraşul Edineţ.

După Sfînta Liturghie a urmat procesiunea înconjurării bisericii cu chivotul cu sfintele moaște ale Sfîntului Dumitru şi slujba unui Te-Deum pentru sănătatea slujitorilor, a ctitorilor și a enoriaşilor Catedralei.

La final, Prea Sfinţitul Nicodim a adresat credincioşilor un cuvînt de învăţătură în care a vorbit despre puterea duhovnicească și binecuvîntarea prin care Dumnezeu l-a preaslăvit pe Sfîntul Mare Mucenic Dumitru și care se împărtășește tuturor celor care îi cer cu credință mijlocirea. Ctitorii principali ai Catedralei din Cupcini au fost decorați de către Ierarh cu înalte distincții bisericești în semn de recunoștință pentru toate binefacerile acordate sfîntului locaș.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.