Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Liturghie Arhierească la Mănăstirea „Nașterea Domnului”, Zăbriceni

 

În Duminica a XI-a după Cincizecime, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul obștii monahale și a închinătorilor mănăstirii „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni, raionul Edineț. Aici Prea Sfinția Sa a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte arhimandritul Damian (Burlacu), starețul mănăstirii; protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial; protoiereul Sergiu Panaite, clericul superior al Catedralei „Sf. Vasile cel Mare” din Edineț și cinstiții slujitori ai sfîntului așezămînt. În cadrul serviciului divin, diaconul Vladimir Cernomoreț, cleric al bisericii „Sfîntul Alexei Mitropolitul Moscovei” din satul Alexeevca, Edineț, a fost hirotonit în treapta de preot.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, de la Matei XVIII, 23-35, despre pilda datornicului nemilostiv, cu binecuvîntare Prea Sfințitul Nicodim, protoiereul Sergiu panaite a rostit un cuvînt de zidire duhovnicească.

La încheiere Ierarhul a venit cu un cuvînt de învățătură în care a explicat Evanghelia zilei. Printre altele Vlădica a menționat că pilda cu datornicul nemilostiv este cea mai bună ilustrare a celei de-a cincea cereri din rugăciunea Tatăl nostru, în care iertarea dumnezeiască, fără de care nu ne putem mîntui şi pe care o cerem mereu de la Tatăl Ceresc, este condiţionată de iertarea de către noi a greşelilor semenilor noştri. În acest context, Prea Sfințitul Nicodim a îndemnat credincioșii la iertare din inimă și dragoste sinceră reciprocă, avînd ca model dragostea Mîntuitorului Hristos pentru noi, căci numai așa putem gusta din bucuria Raiului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.