Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Spitalul Raional Edineț a primit un nou lot de ajutoare umanitare

 

Prin binecuvîntarea și purtarea de grijă a Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, Spitalul Raional Edineț a primit în dimineața zilei de astăzi, 20 august 2014, un nou lot de ajutoare umanitare din partea Organizației filantropice germane Hilfe fur Osteuropa. Ajutorul a fost unul foarte generos şi a constat din aparataj medical, paturi pentru spital, mobilă, lenjerie, detergenţi, produse emoliente, cîrje, cărucioare, stative pentru infuzii, seringi, pansamente etc., care vor servi la îmbunătățirea calității serviciilor medicale pentru pacienții secțiilor traumatologie și cardiologie, dar și ai altor secții ale spitalului. Lotul de ajutoare a fost dat în primire conducerii instituției medicale în prezența Prea Sfințitului Nicodim.

În legătură cu recepționarea și repartizarea ajutoarelor către destinatari, Ierarhul a adresat membrilor și  conducerii Organizației Umanitare Hilfe fur Osteuropa din Todtnau, Germania, în persoana Președintelui ei, doamna Ursula Honeck, o scrisoare de mulțumire în care se menționează:

„Perioada de criză morală și spirituală în care trăim nu areușit să dezrădăcineze din ființa noastră una din importantele trăsături ale chipului lui Dumnezeu din noi — bunătatea și filantropia. Din dorința de a face bine și cu convingerea că acțiunile noastre vor schimba ceva în bine, încercăm să aducem bucurie și speranță în sufletele oamenilor aflați în suferință, avînd drept călăuză deviza: „Mai bine aprindem o lumină mică, decît să blestemăm marele întuneric!”. Misiunea noastă caritabilă nu ar fi posibilă fără ajutorul și suportul oamenilor de bună credință, printre care locul de frunte îl ocupați Dumneavoastră, membrii Organizației Umanitare Hilfe fur Osteuropa din Todtnau, Germania, reprezentați prin doamna președinte Ursula Honeck, om de o rară frumusețe, generozitate și noblețe sufletească. În pofida tuturor dificultăților ați reușit din nou să faceți minuni și n-ați rămas indiferenți la suferința celor care au nevoie de ajutor.

Prin intermediul acestei scrisori aș vrea să Vă aduc cele mai calde mulțumiri în numele meu personal, al Episcopiei de Edineț și Briceni, al Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei,  al Spitalului Raional Edineț și al tuturor oamenilor nevoiași ce se află în grija și atenția noastră, pentru raza de bucurie și speranță pe care o aduceți beneficiarilor noștri.

Vă sunt profund recunoscător deoarece în zilele noastre se găsesc tot mai rar oameni cu inima plină de iubire pentru Dumnezeu și pentru aproapele, care să fie dispuși să dea o mînă de ajutor!”, se mai menționează în mesaj.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.