Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujba Privegherii și Prohodul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Alexandria

 

Vizita Prea Sfințitului Nicodim în Eparhia de veria a continuat în seara zilei de vineri, 15 august 2014, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, cu slujba Vecerniei și a Prohodului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu la biserica ce o are drept ocrotitoare din orașul Alexandria. Serviciul divin a fost oficiat de către Înalt Prea Sfințitul Panteleimon, Mitropolit de Veria, Înalt Prea Sfințitul Gheorghe, Mitropolit de Kitrus, Înalt Prea Sfințitul Alexei, Mitropolit de Niceea, Înalt Prea Sfințitul Damaschin, Mitropolit de Creta și Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. În fruntea soborului de preoți s-a aflat părintele paroh al sfîntului locaș, arhimandritul Dionisie.

După Vecernie a urmat slujba Prohodului Maicii Domnului și procesiunea cu Epitaful Preasfintei Fecioare la biserica Adormirea Maicii Domnului din Alexandria. La eveniment au participat mii de credincioși care s-au închinat mai apoi la Sfîntul Epitaf și au cerut mijlocirea Maicii Domnului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.