Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujba Privegherii în cinstea praznicului Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Panaghia Soumela

 

În după-amiaza zilei de joi 14 august 2014 mii de credincioși s-au adunat la Mănăstirea Panaghia Soumela de la poalele Muntelui Vermion din Grecia pentru a celebra sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și a aduce cinstire icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului „Panaghia Soumela” — Maica din Mela.

Slujba Privegherii în cinstea Maicii Domnului a fost oficiată de un sobor de Ierarhi din care a făcut parte Înalt Prea Sfințitul Panteleimon, Mitropolit de Veria, Înalt Prea Sfințitul Gheorghe, Mitropolit de Kitrus, Înalt Prea Sfințitul Alexei, Mitropolit de Niceea, Înalt Prea Sfințitul Damaschin, Mitropolit de Creta și Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni.

Slujba s-a încheiat cu o procesiune cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, la eveniment participînd numeroși credincioși din toate colțurile lumii, care s-au așezat conform obiceiului în genunchi și au așteptat cu răbdare trecerea Sfintei Icoane deasupra capetelor lor pentru a primi binecuvîntarea cerească.

Chipul Maicii Domnului Panaghia Soumela se bucură de o cinstire și o evlavie deosebită din partea credincioșilor, deoarece este una din cele trei icoane pictate de Sfîntul Apostol și Evanghelist Luca la cererea Sfintei Fecioare. mai mult de atît, chiar Sfîntul Luca i-a dăruit o cinstire deosebită acestei icoane, purtînd-o cu sine peste tot unde a predicat Cuvîntul lui Dumnezeu. Maica Domnului a făcut și încă mai face multe minuni cu această icoană. De-a lungul timpului s-a păstrat în mai multe mănăstiri din Grecia, apoi în Muntele Mela din Trapezunt (din anul 386 pînă în 1924, cînd mănăstirea a fost distrusă de turci), pentru ca în cele din urmă să ajungă în anul 1951 la nou înființata mănăstire Panaghia Soumela, unde se păstrează pînă azi.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.