Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vizita Prea Sfințitului Nicodim în Eparhia de Veria a Bisericii Ortodoxe din Grecia

 

La invitația Înalt Prea Sfințitului Panteleimon, Mitropolit de Veria, Naousa și Kampania, şi cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, se află în perioada 13-16 august 2014 în vizită frățească în Eparhia de Veria din cuprinsul Bisericii Ortodoxe a Greciei pentru a participa la serviciile divine închinate praznicului Adormirii Maicii Domnului. Irarhul este însoțit de părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, de protodiaconul Filip Namolovan și de ipodiaconul Andrei Șimanschii.

În seara zilei de 13 august Prea Sfințitul Nicodim a săvîrșit împreună cu Înalt Prea Sfințitului Panteleimon și Înalt Prea Sfințitului Alexei, Mitropolit de Niceea, slujba Vecerniei, Paraclisului şi Prohodul Maicii Domnului la Parohia Noussa din Mitropolia de Veria, ce o are ca ocrotitoare pe Maica Domnului. După slujbă, a avut loc o procesiune cu Sfîntul Epitaf reprezentînd Adormirea Maicii Domnului. La sfîrșitul slujbei, Chiriarhul locului, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Panteleimon a ținut un cuvînt de învățătură închinat praznicului Adormirii Maicii Domnului. Pe parcursul săvîrşirii sfintelor slujbe, mii de credincioși s-au închinat la Sfîntul Epitaf, între care foarte mulți tineri și copii.

După slujba Privegherii, membrii delegației au vizitat Biserca Schimbării la Față a Mîntuitorului și Biserica Sfîntului Mare Mucenic Mina din Naousa unde s-au închinat la icoana și racla ce adăpostește o părticică din cinstitele sale moaște.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* * * * *

Vizită la Biserica Schimbării la Față din Naousa:

 

 

 

 

 

 

 

 

* * * * *

Vizită la Biserica Sfîntului Mare Mucenic Mina din Naousa:

 

 

 

 

* * * * *

Împreună cu slujitori și credincioși din Tesalonic:

 

 

Comments are closed.