Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a participat la Sfinta Liturghie în cinstea pomenirii Mucenicilor familiei regale

 

Zeci de mii de credincioși au participat în noaptea spre 17 iulie, ziua pomenirii Sfinților Mucenici ai familiei Sfîntului Împărat Nicolae al II-lea, la Dumnezeiasca Liturghie oficiată  în aer liber în incinta Bisericii pe Temelii de Sînge din Ecaterinburg. Avînd în vedere numărul mare de credincioși, pentru acest eveniment a fost amenajat din timp în fața bisericii un altar pe o platformă cu acoperiș.

Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de un sobor de Ierarhi din care a făcut parte Înalt Prea Sfințitul Vichentie, Mitropolit de Tașkent și Uzbekistan; Înalt Prea Sfințitul Nicon, Mitropolit de Ufa și Sterlitamak; Înalt Prea Sfințitul Ghiril, Mitropolit de Ecaterinburg și Verhotur; Prea Sfințitul Marchel, Episcop de Bălți și Fălești; Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni; Prea Sfințitul Inochentie, Episcop de Nijnii Taghil și Serov; Prea Sfințitul Nicolai, Episcop de Salavat și Kumertau; Prea Sfințitul Ambrozie, Episcop de Neftekamsk și Birsk; și Prea Sfințitul Mefodie, Episcop de Kamensk și Alapaevsk.

Arhiereii au fost înconjurați de un numeros sobor de preoți din mai multe eparhii ale Bisericii Ortodoxe Ruse. Conform informației oferite de serviciul de presă al Eparhiei de Ecaterinburg, la Sînta Liturghie s-au învrednicit a primi Cinstitul Trup și Scumpul Sînge al Domnului un număr foarte mare de credincioși, motiv pentru care împărtășirea cu Sfintele Taine a fost săvîrșită din 100 de potire.

După serviciul divin, Ierarhii, clerul și miile de enoriași au mers în procesiune într-un Drum al Crucii spre Mănăstirea Ganina Yama, urmînd traseul pe care asasinii au transportat în acea noapte cinstitele rămășițe pămîntești ale martirilor uciși spre a fi îngropate. La mănăstire a fost oficiată slujba unui Te-Deum către Sfinții Mucenici ai familiei regale.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.