Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica a IV-a după Paști, a Slăbănogului, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a liturghisit la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

În Duminica a IV-a după Paști, a Slăbănogului, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul mulțimii enoriașilor Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, săvîrșind Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi. În cadrul serviciului divin, pentru activitatea sîrguincioasă şi pentru toată atenţia care o au asupra tuturor creştinilor moldoveni care locuiesc în Italia, arhimandritul Dionisie (Papavasileu), monsignorul Andrei (Caniato) şi protoiereul Trifan Bulat au fost decoraţi de către Ierarh cu distincţii eparhiale.

După citirea pericopei evanghelice, despre vindecarea slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, clericul Catedralei „Sf. Irh. Nicolae”, prot. Alexandru Fîrfa a adresat credincioșilor prezenți la slujbă un cuvînt de învățătură. La final, Prea Sfinția Sa a explicat că această Evanghelie a fost așezată în perioada de după Paști pentru a ne arăta în chip duhovnicesc roadele Învierii Domnului. Astfel, Mîntuitorul Hristos este pentru fiecare dintre noi, cei slăbănogiți de patimi și de păcate, Omul care ne aruncă în scăldătoarea Sfîntului Botez, ne mîntuiește, ne luminează și ne sfințește prin cele 7 Taine ale Bisericii, fiindu-ne mereu alături și susținîndu-ne cu harul și puterea Sa pentru a-I putea urma, purtîndu-ne fiecare Crucea. După care Vlădica a salutat oaspeții din Italia, mulțumindu-le pentru tot sprijinul și ajutorul ce-l acordă cu multă generozitate tuturor creştinilor moldoveni care locuiesc în oraşul Bologna, Italia.

Totodată, Ierarhul a atras atenția tuturor să nu rămînă indiferenți față de drama familiei preotului Aviv Țîmbaliuc, care în urma unui incendiu a rămas cu familia în drum, fără acoperiș deasupra capului și fără avere. La îndemnul Prea Sfințitului Nicodim a fost organizată o colectă de bani pentru familia sinistrată.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.