Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a primit vizita unei delegații de slujitori din Bologna

 

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a primit astăzi, 10 mai 2014, la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei vizita unei delegații de slujitori din Bologna. Înalții oaspeți au venit aici pentru a discuta cu Ierarhul despre posibilitatea unei eventuale colaborări cu Episcopia de Edineț și Briceni în domeniul activităților sociale. Membrii delegației sunt: arhimandritul Dionisie (Papavasileu), parohul bisericii „Sf. Dumitru” din Bologna, Patriarhia Constantinopului; protoiereul Trifan (Bulat), parohul bisericii „Acoperămîntul Maicii Domnului” din Bologna, Patriarhia Moscovei; protoiereul Anatolie Topală, blagocinul Bisericilor Ortodoxe din Brazilia, Patriarhia Moscovei și monsignorul Andrei (Caniato), cleric al Catedralei Mitropolitane „Sf. Ap. Petru” din Bologna, șeful special de informație și legatură cu mass-media.

În biroul de lucru al Organizației Umanitare „Hilfe fur Osteuropa” de la Reședința Episcopală din orașul Orhei, Prea Sfințitul Nicodim a avut o convorbire în dimineața acestei zile cu arhimandritul Dionisie (Papavasileu) și cu monsignorul Andrei (Caniato), în urma căreia s-au pus bazele unei solide colaborări în domeniul întrajutorării oamenilor nevoiași din țara noastră.

Membrii delegației au fost invitați în continuare la un pelerinaj pe la cele mai reprezentative locuri sfinte din țara noastră.

Prima destinație a fost Sfînta Mănăstire Curchi. Aici Prea Sfințitul Nicodim împreună cu înalții oaspeți din Bologna au fost întîmpinați de către Preacuviosul părinte arhimandrit Iov (Cristea), care cu multă amabilitate a vorbit despre istoria și realizările din prezent în sfîntul așezămînt.

În continuare a fost vizitată străvechea așezare monahală Căpriana, unde membrii delegației în frunte cu Ierarhul nostru au fost primiți cu multă căldură de către Preacuviosul părinte stareț, arhimandritul Filaret (Cuzmin).

Pelerinajul din această zi s-a încheiat la Biserica rupestră din cadrul complexului muzeal Orheiul Vechi. În străvechiul locaș de cult pelerinii au interpretat imnul pascal „Hristos a Înviat”, apoi au purtat o discuție de suflet cu monahul Efrem, cel care de 10 ani locuiește în peșterile din preajma bisericii.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

Catedrala Sf. Irh. Nicolae din Orhei

 

 

 

Mănăstirea “Naşterea Maicii Domnului”, Curchi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului”, Căpriana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biserica rupestră din cadrul complexului muzeal Orheiul Vechi

 

 

 

Comments are closed.