Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În ziua cinstirii Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, Prea Sfințitul Nicodim a liturghisit în Catedrala „Sf. Bin. Cneaz Alexandru Nevskii” din orașul Bender

 

La 6 mai 2014, în ziua cinstirii Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a liturghisit împreună cu Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Sava de Tiraspol și Dubăsari, Înalt Preasfinţitul Mitropolit Pantelimon de Veria, Naousa şi Kampania şi Înalt Preasfinţitul Mitropolit Pavel de Servia şi Kozani în Catedrala „Sf. Bin. Cneaz Alexandru Nevskii” din orașul Bender. La Sfînta Liturghie Ierarhii au fost înconjurați de un sobor de preoți din care a făcut parte protoiereul Ioan Calmîc, secretarul Eparhiei de Tiraspol și Dubăsari, protoiereul Adrian Cotelea, secretarul Eparhiei de Edineț și Briceni, protoiereul Valerii Loznean, blagocinul de Bender, clerici din cuprinsul acestei blagocinii.

La încheierea Sfintei Liturghii, Înalt Preasfinţitul Sava a felicitat credincioșii cu prilejul sărbătoririi Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe și a mulțumit înalților oaspeți din Grecia pentru vizită și bucuria comuniunii liturgice, oferindu-le în semn de aleasă apreciere înalte distincții ale Eparhiei de Tiraspol.

După slujbă Ierarhii au oficiat un Te Deum la locul unde va fi înălțată o capelă în cinstea Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe în orașul Bender, apoi au vizitat soborul „Schimbării la Față a Mîntuitorului” din aceeași localitate, luînd cunoștință de mersul lucrărilor de reparație și restaurare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.