Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vizită Arhierească în parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Tabani, Briceni

 

Marți, 18 februarie 2014, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Tabani, raionul Briceni, unde a oficiat Sfînta Liturghie Arhierească și slujba de sfințire a noului Aghiasmatar înălțat în curtea bisericii.

În dimineața zilei, părintele paroh, preotul Vasile Tragic, primarul satului, o pereche de tineri îmbrăcați în costume naționale, ctitorii bisericii, un ales sobor de preoți în frunte cu părintele blagocin, protoiereul Vasile Saracuța, și mai mulți credincioși au întîmpinat cu multă bucurie duhovnicească la biserica din localitate sosirea Ierarhului. A urmat apoi slujba Sfintei Liturghii.

În cadrul serviciului divin, în semn de apreciere pentru activitatea jertfelnică de propovăduire a Cuvîntului Adevărului într-o localitate dominată de învățături sectare, precum și pentru toată ostenelea ce a deps-o la amenajarea și înfrumusețarea sfîntului lăcaș, părintele paroh, preotul Vasile Tragic, a fost avansat în rangul de protoiereu.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, Ierarhul a rostit un cuvînt de învățătură în care a vorbit despre imensa bucurie de a fi creștin ortodox, de a fi în comuniune cu Hristos, de a fi parte integrantă din Trupul Său — Sfînta Maică Biserica, care este depozitara Adevărului și prin care ni se comunică multitudinea de Daruri ale Sfîntului Duh. Prea Sfințitul Nicodim a îndemnat credincioșii să păstreze cu sfințenie credința și să nu se lase ademeniți de învățăturile false, care duc la pierzare suletul.

După Sfînta Liturghie, Ierarhul, clericii și credincioșii s-au îndreptat spre Aghiasmatarul înălțat în curtea bisericii, unde a avut loc slujba de sfințire.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a mulțumit ctitorilor acestei frumoase lucrări pentru jertfa făcută din dragoste pentru Dumnezeu și credința ortodoxă; părintelui paroh pentru dragostea și sîrguința de care dă dovadă în activitatea sa pastorală și misionară, și tuturor credincioșilor pentru că păstrează cu multă rîvnă credința strămoșească mîntuitoare.

Mai mulți ctitori și binefăcători ai bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din satul Tabani și primarul localității, domnul Gheorghe Găină, au fost decorați din partea Ierarhului cu medalii și Diplome Arhierești, iar fiecare credincios a primit în dar cîte o iconiță cu chipul Maicii Domnului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.