Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

A avut loc ședința Consiliului Eparhial

 

Cu binecuvîntarea și sub președenția Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, joi, 20 februarie 2014, la Reședința Episcopală din orașul Edineț s-a întrunit în ședință de lucru Consiliul Eparhial. La ședință au participat blagocinii, duhovnicii, șefii de sector, președinții de departamente eparhiale, stareții de mănăstiri. În debutul ședinței Ierarhul a atras atenția celor prezenți asupra pregătirii duhovnicești pentru prima săptămînă a Postului Mare, spovedanie și oficierea sfintelor slujbe specifice acestei perioade. Apoi s-a trecut la discutarea principalei teme aflate pe ordinea de zi a întrunirii.

La ultima ședință a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, din 16 ianuarie 2014, a fost adoptată hotărîrea de modificare și completare a Statutului Bisericii Ortodoxe din Moldova cu participarea specialiștilor în drept canonc din fiecare eparhie. În acest context, Episcopia de Edineț și Briceni a formulat propriile propuneri într-un proiect de statut, care a fost prezentat astăzi de către Prea Sfințitul Nicodim membrilor Consiliului. Clericii prezenți la întrunire au primit cîte un exemplar al acestui document, care va fi studiat în cadrul blagociniilor, urmînd ca la viitoarea adunare generală a preoților să fie supus dezbaterilor și să fie înaintate propuneri.

Partea finală a ședinței a fost dedicată discuțiilor libere cu slujitorii asupra diferitor probleme cu care se confruntă în viața parohială.

Apoi, membrii Consiliului au servit împreună cu Ierarhul a agapă frățească. La masă a fost prezent și președintele Centrului Militar Terirtorial Edineț, domnul colonel Vitalie Cuței, care a adus, în numele tuturor colegilor săi, calde mulțumiri Prea Sfințitului Nicodim și tuturor slujitorilor Episcopiei de Edineț și Briceni pentru implicare activă în acțiunile de comemorare a ostașilor căzuți pe cîmpul de luptă în Afganistan, desfășurate cu prilejul aniversării a 25 de ani de la retragerea trupelor sovietice din această zonă de conflict. Ierarhul și mai mulți slujitori au fost decorați din partea Centrului Militar Teritorial Edineț cu Diplome de Onoare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.