Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Praznicul Întîmpinării Domnului nostru Iisus Hristos la Mănăstirea „Sf. Treime”, Rudi

 

Sîmbătă, 15 februarie 2014, în ziua praznicului Întîmpinării Domnului nostru Iisus Hristos, obștea monahală și închinătorii Mănăstirii de maici „Sf. Treime”, Rudi, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, oficiind Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. La serviciul divin Prea Sfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial, Arhimandritul Patrocl (Porombac), duhovnic al mănăstirii, slujitori din cadrul sfîntului așezămînt.

Pentru merite deosebite în buna orînduire duhovnicească și gospodărească a mănăstirii „Sf. Treime”, Rudi, Prea Cuvioasa maică stareță, Egumena Maria, a fost decorată de către Ierarh cu cea mai înaltă distincție bisericească.

După citirea pericopei evanghelice a zilei, de la Luca, cap. II, 22-40, Ierarhul a adresat monahilor, monahiilor și binecredinciosului popor un cuvînt de zidire duhovnicească. Vorbind despre istoria praznicului, care rememorează și reactualizează în inimile noastre evenimentul aducerii Mîntuitorului de către Sfînta Sa Maică, la 40 de zile după nașterea Sa, spre a împlini Legea, la Templul din Ierusalim, unde a fost întîmpinat și ținut în brațe de Dreptul Simeon, Prea Sfințitul Nicodim a scos în evidență faptul că acea bucurie pe care a trăit-o Dreptul Simeon, ținînd în brațe pe Cel ce cuprinde întreg Universul, o putem trăi și noi astăzi, primind în brațele sufletului nostru pe Hristos cel Euharistic.

După Sfînta Liturghie, Ierarhul a felicitat obștea monahală și credincioșii prezenți la slujbă cu prilejul praznicului și a oferit în dar fiecăruia cîte o iconiță.

După slujbă Vlădica Nicodim a avut o întălnire de suflet cu membrii obștii monahale, în cadrul căreia au fost discutate diverse aspecte ale vieții duhovnicești și practice din mănăstire, iar la încheiere Ierarhul a distribuit slujitorilor și monahiilor diverse cadouri.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.