Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

„Iată vin colindători… și nu vin cu nici un rău, dar v-aduc pe Dumnezeu”

 

În parohia „Sf. Nicolae” din s. Terebna, sărbătoarea NAȘTERII DOMNULUI a venit cu multă bucurie sufletească. Liturghia oficiată în cinstea sărbătorii de părintele paroh Valentin Croitor a fost înnălțătoare și plină de lumină. Răspunsurile la strană au fost date în ritmuri armonioase și calme de corul nou format, în frunte cu doamna preoteasă. Peștera din mijlocul bisericii te ducea cu mintea în micul Betleem, lîngă ieslea săracă, și parcă în suflet ai fi dorit să fii și tu un mag sau un păstor.

Predica de după liturghie a fost una cu totul specială, ziditoare. Dar ceea ce a fost mai deosebit e faptul că „necunoscute sunt căile Domnului”; și aceasta o spun în contextul că la sărbătoarea NAȘTERII DOMNULUI, după o lungă perioadă, biserica din nou a fost arhiplină; oamenii stăteau și în coridor, chiar și afară.

După predică, doamna preoteasă împreună cu părintele au colindat enoriașii prezenți cu un colind vechi — „Sfînta Maica lui Hristos”. Apoi doamna Baeș-Marchitan Natalia, care face parte din corul bisericii, împreună cu o ceată de colindători au slăvit pe Pruncul Iisus cu colinde și cîntece de stea. Părintele paroh le-a mulțumit participanților cu daruri dulci, iar toți creștinii prezenți la liturghie au primit în dar calendare pentru anul 2014 și cărți.

Preoteasa Felicia Croitor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.