Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Nașterea Domnului la Catedrala „Sf. Vasile cel Mare” din orașul Edineț

 

În noaptea măritului praznic al Naşterii Domnului, la Catedrala Episcopală „ Sf. Vasile cel Mare " din orașul Edineț, Sfînta Liturghie a fost săvîrşită de Chiriarhul Eparhiei de Edineț și Briceni, Prea Sfințitul Nicodim, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Sfîntul locaș s-a arătat a fi neîncăpător pentru mulțimea credincioșilor venită pentru a cinsti aşa cum se cuvine marea sărbătoare a creştinătăţii. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul parohiei „Sf. Arhangheli” din satul Trinca, raionul Edineț, dirijat de doamna preoteasă Ina Roșca.

În cuvîntul de învăţătură, Prea Sfinţitul Nicodim, a vorbit despre importanţa şi frumuseţea duhovnicească a Praznicului Naşterii Domnului, care rămâne mereu neschimbat, aducînd în sufletele tuturor aceleaşi sfinte bucurii pe care le simţim din copilărie până la sfârşitul vieţii, aceleaşi veşnice şi mântuitoare adevăruri, aceleaşi nădejdi de bine în viitor, aceleași imbolduri de a duce o viață sfîntă și bineplăcută lui Dumnezeu, mulțumindu-i pentru marele har oferit nouă prin venirea Sa în lume.

La final, Ierarhul a adresat calde felicitări slujitorilor și credincioșilor cu măreața sărbătoare a Nașterii Mîntuitorului urîndu-le un an prosper, însoțit de binecuvîntarea și îndrumarea Bunului Părinte Ceresc. De asemenea a adus și o deosebită mulțumire clericilor catedralei: prot. Adrian Cotelea, prot. Serghei Panaite, prot. Gheorghe Ganea, prot. Ioan Cernea, protodiaconul Vasile Ciumac și protodiaconul Ghenadie Baltă, apreciindu-le înalta dăruire de care dau dovadă în slujirea lui Dumnezeu, pentru toată grija și atenția pe care o au față de fiecare credincios în parte, primind din partea Ierarhului cîte un cadou. Membrii corului bisericesc din satul Trinca, care au interpretat și un frumos buchet de colinde tradiționale, la fel au primit cîte un cadou special și alese mulțumiri.

Copilașii prezenți la slujbă l-au colindat pe rînd pe Prea Sfințitul Nicodim, primid în dar cite un cadou de dulciuri, jucării și rechezite școlare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.