Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Cadouri tradiționale pentru copii cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

Pentru creștini,sărbătoarea Nașterii Domnului reprezintă o rază de bucurie și speranță, împlinirea făgăduinței date protopărinților noștri și începutul mîntuirii noastre. Această bucurie nespusă este exprimată prin frumusețea și somptuozitatea slujbelor bisericești, farmecul cîntărilor de colinde, dar și prin darurile oferite sau primite.

În dimineața praznicului Nașterii Domnului, Prea Sfinţitului Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, după ce a oficiat Sfînta Liturghie în Catedrala ”Sf. Vasile cel Mare” din orașul Edineț, s-a deplasat spre Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, unde a fost așteptat cu multă căldură de sute de credincioși, pentru a săvîrşi un Te-Deum de mulţumire, a felicita enoriaşii cu prilejul măreţului praznic şi a oferi tradiţionalele cadouri de sărbătoare celor micuţi.

La încheierea slujbei Te-Deum-ului, Prea Sfinţitul Nicodim a adresat creştinilor un cuvînt de felicitare în care a vorbit despre semnificația Nașterii Mîntuitorului, care, din marea Sa iubire, s-a făcut prunc în ieslea Betleemului, și-a asumat firea noastră cea stricăcioasă, căzută în păcat, pentru a o restaura și îndumnezei. Ierarhul a mai specificat că această bucurie și dar al lui Dumnezeu ne învață să oferim și noi daruri în primul rînd copiilor și apoi tuturor oamenilor, săracilor și nevoiașilor. Prea Sfinția Sa și-a încheiat cuvîntul dorind credincioșilor sărbători fericite și la mulți ani.

Au urmat apoi emoţionante clipe în care numeroşii copii prezenţi la slujbă au interpretat deosebite colinde pentru Ierarh şi pentru credincioşi. După ce a ascultat colindul fiecăruia în biserică, Vlădica a invitat toţi copiii la reşedinţa Sa Arhierească din Orhei şi le-a împărţit mult aşteptatele cadouri.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.