Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Duminica a XXV-a după Cincizecime la Catedrala Sf. Irh. Nicolae din orașul Orhei

 

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a săvîrșit în Duminica a XXV-a Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, fiind  înconjurat de soborul slujitorilor Catedralei și de mulțimea credincioșilor. Cu binecuvîntarea Ierarhului, după citirea Sfintei Evanghelii, protoiereul Emil Bulgac a rostit o predică.

Pentru activitatea sîrguincioasă spre slava lui Dumnezeu şi binele Bisericii Ortodoxe, domnul Gheorghe Nicolau, profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițeanu” din Chișinău, ctitorul bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din oraşul Orhei, a fost decorat cu cea mai înaltă distincţie a Eparhiei de Edineț și Briceni – Medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul I.

În cadrul serviciului divin, diaconul Ghenadie Goncear, a fost prohirisit în treapta de preot. Cu acest prilej, Ierarhul i-a adresat nou hirotonitului părinte calde felicitări, îndemnîndu-l să fie un vrednic iconom al Tainelor lui Dumnezeu, să slujească Bisericii lui Hristos cu toată dăruirea și priceperea, înmulțind talantul primit la această Sfîntă și Dumnezeiască Taină.

În cuvîntul său de învăţătură de la finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul a subliniat că Postul Naşterii Domnului în care ne aflăm este un prilej aparte de îmbogăţire în Dumnezeu şi în harul Lui şi a chemat credincioşii la mai multă rugăciune şi la îndreptarea sufletului prin Taina Sfintei Spovedanii şi Împărtăşanii, pentru a primi luminaţi măreţul praznic al Naşterii Mîntuitorului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.