Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească de Sf. Andrei cel Întîi Chemat la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

Vineri, 13 decembrie 2013, în ziua pomenirii Sfîntului Apostol Andrei cel Întîi Chemat, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul mulțimii credincioșilor de la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Orhei, săvîrșind Sfînta Liturghie Arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvîntarea Ierarhului, cu un cuvînt ziditor de suflet s-a adresat creștinilor prot. mitr. Iulian Rusu, clericul superior al catedralei.

În cadrul serviciului divin, studentul anului II al Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău, absolvent al Seminarului Teologic Zăbriceni, Ghenadie Goncear, a fost hirotonit în treapta de diacon. Cu acest prilej, Ierarhul a adresat felicitări noului hirotonit, dorindu-i multă dragoste jertfelnică şi rîvnă sfîntă faţă de înalta slujire la care a fost chemat, oferindu-i în dar un set de liturghiere.

La sfîrșitul Sfintei Liturghii a fost sfințită o Icoană cu chipul Sfîntului și Dreptului Iov de la Poceaev, dupa care Ierarhul a venit cu un cuvînt de mulțumire doamnei Alexandra Jioară și familiei sale care a ctitorit această sfîntă icoană și enoriașilor prezenți la acestă sfîntă slujbă. De asemenea, a felicitat pe toți cei care s-au mărturisit și s-au împărtășit cu Sfintele și Preacuratele Taine ale Domnului nostru Iisus Hristos și i-a îndrumat și pe ceilalți ca și în continuare să respecte postul ca, cu dragoste și bucurie, să ajungă la sărbătoarea „Nașterea Domnului”.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.