Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

A avut loc Adunarea clericilor din cuprinsul blagociniilor Briceni și Ocnița

 

Clericii din cadrul blagociniilor de Briceni și Ocnița s-au întrunit marți, 10 decembrie 2013, la Centrul eparhial din orașul Edineț pentru a prezenta rapoartele de dare de seamă pentru trimestrul IV al anului 2013 și pentru a participa la Adunarea ordinară prezidată de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni.

Pe ordinea de zi s-au aflat chestiuni legate de pregătirea prealabilă și săvîrșirea Sfintei Liturghii, prezența preotului în casele credincioșilor de sărbătorile Nașterii și Botezului Domnului, precum și problemele curente ale vieții parohiale.

Între punctele discutate în cadrul şedinţei amintim și textul hotărîrii Sfîntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din 27 iulie 2011 (Jurnalul nr. 87) cu privire la oficierea unei rînduieli speciale pentru mîngîierea rudelor sinucigașilor.

La final, preoții împreună cu Ierarhul au săvîrșit un parastas pentru vrednicul de pomenire Episcop Dorimedont, la împlinirea soroului de 7 ani de la mutarea sa la Domnul, apoi a urmat o agapă frățească.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.