Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca

 

Vineri, 6 decembrie 2013, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, din satul Călărășeuca, raionul Ocnița, cu prilejul hramului de iarnă al bisericii „Sf. Irh. Mitrofan” a mănăstirii, prăznut în această zi.. Prea Sfinția Sa a fost întîmpinat cu multă căldură de slujitorii sfîntului așezămînt, obștea monahală în frunte cu Preacuvioasa Maică Stareță, Egumena Eufrosinia (Peșterean), și mulțimea închinătorilor.

După citirea pericopei evanghelice, cu binecuvîntarea Ierarhului, protoiereul Leonid Sevastianov, paroh al bisericii „Sf. Nicolae” din localitatea Călărășeuca, a rostit o predică.

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba unui Te Deum de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale și belșugul harului Său revărsat asupra acestei mănăstiri, a slujitorilor și a enoriașilor care se roagă aici, după care slujitorii și credincioșii au înconjurat în procesiune sfîntul locaș în frunte cu icoana Sfîntului Ierarh Mitrofan de la Voronej.

De asemenea a fost oficiată și slujba parastasului pentru vrednicii de pomenire Patriarhul Alexei cu ocazia a 5 ani de la trecerea la cele veșnice și a pururea pomenitului vrednicului de amintire Prea Sfințitului Dorimedont la cei 7 ani de cînd nu mai este printre noi.

La final, Ierarhul a rostit un cuvînt de învățătură în care a îndemnat preacuvioasele maici, pelerinii și închinătorii la trăirea intensă a dreptei credințe, la curățirea sufletului prin post, rugăciune fierbinte și milostenie și să ne învrednicim încă din această viață de cercetarea luminii harului îndumnezeitor al Preasfintei Treimi.

Fiecare credincios a primit din partea Ierarhului în semn de binecuvîntare și în amintirea acestei slujbe cîte o iconiță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.