Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

La 4 decembrie Biserica Ortodoxă prăznuiește cu multă bucurie duhovnicească Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Această sărbătoare ne pune înainte ziua în care, după tradiție, Sfinții Ioachim și Ana au adus pe fiica lor Maria, în vîrstă de trei ani, la templu. Nu este de ajuns să știm ca Fecioara Maria a fost dusă la Templu și a stat pî la vîrsta de 15 ani. Important este să pătrundem în îelesul profund al evenimentului istoric și să descoperim că prezența ei în Sfînta Sfintelor, e roditoare: face ca Fiul lui Dumnezeu să Se nască din ea. Deci, Hristos Se va naște, va muri și va învia tainic cu tot omul care viețuiește în Biserică.

În ziua acestui praznic, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi și în prezența mulțimii credincioșilor la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei. Evanghelia sărbătorii, de la Luca X, 38-42, XI, 27-28, a fost explicată, cu binecuvîntarea Ierarhului, de către prot. mitr. Alexandru Fîrfa, cleric al Catedralei.

La final, Ierarhul a rostit un cuvînt de învățătură în care a vorbit despre istoria praznicului Intrării în Biserică a Maicii Domnului și a îndemnat credincioșii să ceară cu îndrăzneală, credință și nădejde, mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, care este Maica duhovnicească a tuturor creștinilor, căci ea poate toate cîte le voiește, iar cele pe care le cere de la Fiul Său, le și dobîndește negreșit.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.