Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

87 de copii din parohia „Sf. Dumitru” din localitatea Hancăuți, raionul Edineț, au primit ajutoare sociale

 

Biserica Ortodoxă întotdeauna a fost un sol al filantropiei, ce a dus mesajul biblic în fiecare suflet aflat la un nou început. În acest context, Vestea cea bună a străbătut ca un fulger lumea și mai tot timpul a descuiat chiar și cele mai încuiate suflete.
Parohia Sf. Dumitru din satul Hancăuți, raionul Edineț este o parohie foarte tînară, anul acesta împlinește 10 ani de la înființare, dar s-a slujit în această parohie doar 6 din cei 10 ani. Însă odată cu instalarea noului paroh, a preotului Valentin Croitor, parohia a prins viață. Pe lîngă lucrările de construcție  și edificare a paraclisului (deoarece parohia dispune doar de paraclis, care mai înainte era o clădire părăsită), viața duhovnicească se dezvoltă într-o direcție bună. Cu regularitate se organizează pelerinaje pe la mănăstiri, cu ocazia diferitor sărbători  împărătești se organizează concerte duhovnicești cu participarea atît a copiilor cît și a maturilor, se fac acte socio-caritabile (pungi cu hrană pentru nevoiași, se susțin persoanele bolnave prin oferirea a două scaune cu rotile, prin implicarea în susținerea copiilor din familii vulnerabile).

În acest sens, cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, în primăvara acestui an s-au pus bazele unui proiect socio-caritabil  în colaborare cu Fundația Micul Samaritean,  ce a avut finalitate în  data de 10 a lunii noiembrie curent. Astfel, 87 de copii din familii social-vulnerabile au primit colete cu rechizite, încălțăminte, articole vestimentare și colete cu dulciuri.
Preotul paroh împreună cu Consiliul parohial aduce sincere mulțumiri Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, președintelui și membrilor Fundației M.S. domnului Florin Blaj, d-lui Anatol Marandiuc, d-lui Anatol și Lidia Gîscă, de asemeni și tuturor persoanelor care au participat la exercitarea acestui proiect, dar și persoanelor cu suflet mare care au avut curajul și buna intenție de a ajuta acești copii și de a le aduce un pic de căldură și lumină în inimile lor.

A consemnat
preoteasa Felicia Croitor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.