Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Hramul bisericii „Sfinții Arhangheli” din satul Parcova, raionul Edineț

 

Joi, 21 noiembrie 2013, cînd cinstim pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil împreună cu toate puterile cerești, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat biserica ce-i are drept ocrotitori cerești din satul Parcova, raionul Edineț, care în ziua hramului a fost resfițită în urma mai multor lucrări de reparație și renovare. Ierarhul a fost întîmpinat cu multă dragoste de către părintele paroh, protoiereul Sergiu Zubenco, împreună cu enoriașii prezenți la sărbătoare și un sobor de preoți. Prea Sfinția Sa a săvîrșit slujba de resfințire apoi Sfînta Liturghie Arhierească. Cu un cuvînt ziditor de suflet după citirea Sfintei Evanghelii s-a adresat credincioșilor protoiereul Ioan Gînju, blagocin de Edineț, paroh al bisericii „Sfînta Treime” din satul Zăicani.

După Sfînta Liturghie, soborul slujitorilor și credincioșii prezenți la slujbă au înconjurat în procesiune solemnă biserica, după care a fost săvîrșită slujba unui Te Deum pentru sănătatea credincioșilor și a tuturor celor care au efectuat lucrările de reparație și renovare ale sfîntului locaș.

La sfîrșitul Sfintei Liturghii, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură în care a vorbit despre lumea spirituală creată, cetele îngerești, importanța și rolul lor în iconomia mîntuirii noastre, felicitînd cuprilejul zilei onomastice pe toți creștinii care poartă numele sfinților arhangheli ce prin voia și binecuvîntarea lui Dumnezeu ni s-au făcut cunoscute.

De asemenea, Vlădica a adus alese mulțumiri părintelui paroh, protoiereului Sergiu Zubenco, pentru osteneala depusă la renovarea bisericii, dar mai ales pentru grija părintească ce o poartă pentru enoriașii parohiei încredințate, propovăduind cu mult zel Cuvîntul lui Hristos și îndrumîndu-i pe calea mîntuirii, decorîndu-l cu medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gr. I. Totodată, Ierarhul a mulțumit și creștinilor pentru rîvna și dragostea ce au arătat-o pentru podoaba Casei lui Dumnezeu.

Cei mai de seamă ctitori ai bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Parcova au fost decorați de către Ierarh cu Diplome Arhierești, iar fiecare credincios prezent la slujbă a primit în dar din partea Ierarhului cite o iconiță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.