Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească la Catedrala „Sf. Ecaterina” din Țarskoeselo, raionul Pușchin, regiunea Sankt-Petersburg

 

Miercuri, 13 noiembrie 2013, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, împreună cu Prea Sfințitul Marchel, Episcop de Țarskoselischii, a liturghisit la Catedrala „Sfînta Ecaterina„ din Țarskoeselo, raionul Pușchin, regiunea Sankt-Petersburg, Rusia. Alături de Ierarhi au coliturghisit prot. mitr. Serghei Cucsevici, secretarul Mitropoliei de Sankt Petersburg; blagocinul raionului Puşchin, prot. mitr. Ghenadie Zverev; parohul acestui sfînt locaș, preotul Nichita Zverev, precum și un sobor de preoți și diaconi.

Sfînta Liturgie a fost oficiată în cintea Sf. Sfinţit Mucenic Ioan Kociurov, care a pătimit pentru credință. Cu acest prilej au fost puse spre închinare în centrul locașului moaștele acestui Sfînt. Dumnezeiasca Liturghie a fost urmată de slujba unui Te Deum pentru sănătatea miluitorilor acestui sfînt locaș, precum și a tuturor credincioșilor.

La final, Prea Sfințitul Marchel a felicitat credincioșii cu această minunată sărbătoare și a mulțumit Prea Sfințitului Nicodim pentru prezența Sa pe meleagurile de unde și-a început activitatea păstorească și a susținut că este întotdeauna așteptat și primit cu multă căldură.

Vlădica Nicodim a adresat la rîndul său deosebite mulțumiri Prea Sfințitului Marchel, iar binecredincioasei adunări un cuvînt de învățătură în care a menționat printre altele că Moldova este țara în care s-a născut trupește, iar orașul Sankt Petersburg este o a doua patrie a lui, pentru că anume aici a fost zidit duhovnicește. 

În încheiere, sărbătoarea a fost urmată de o agapă frățească la care au luat parte toți slujitorii și autoritățile de stat care au participat la sfînta slujbă.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.