Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Orhei

 

În Duminica a XXI-a după Rusalii, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de slujitori și în prezența unui număr mare de credincioși, în Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Orhei. 

Sfînta Litrughie a fost urmată de un Te Deum și slujba de sfințire a icoanei noi cu chipul Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie Izvorîtorul de Mir, care va împodobi Catedrala „Sf. Irh.Nicolae” din orașul Orhei. La încheiere Ierarhul a venit cu un cuvînt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică de astăzi, apoi a relatat cîteva minuni săvîrșite de către Sfîntul Mare Mucenic Dimitrie.

De asemenea, Ierarhul a venit cu un cuvînt de felicitare familiilor care au ctitorit această sfîntă icoană și enoriașilor prezenți la sfînta slujbă și i-a îndrumat să păstreze acest obicei Dumnezeiesc de a împodobi casa lui Dumnezeu.

La final, toți credincioșii au primit din partea Ierarhului, în semn de binecuvîntare, cîte o iconiță cu chipul Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorîtorul de Mir.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.