Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Liturghie Arhierească la Catedrala Mitropolitană „Schimbarea la Față a Mîntuitorului” din orașul Vinița, Ucraina

 

Sîmbătă, 14 septembrie 2013, Mitropolia de Vinița și Bar, în frunte cu Înalt Prea Sfințitul Simeon,  au sărbătorit Jubileul de 80 de ani de la întemeierea eparhiei de Vinița și ziua îngerului ocrotitor a Înalt Prea Sfințitului.

Sfînta Liturghie Arhierească a fost oficiată în Catedrala Schimbării la Față a Mîntuitorului din orașul Vinița de către un sobor de peste 15 Ierarhi și mai mult de o sută de preoți și diaconi. La serviciul divin au participat și mii de credincioși, oaspeți și invitați de onoare, care au venit să se roage Mîntuitorului Hristos și Preasfintei Născătoare de Dumnezeu pentru sănătatea mult îndrăgitului lor Ierarh și să se bucure de acestă frumoasă zi de jubileu a eparhiei.

Din soborul de Ierarhi și preoți au făcut parte reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Ruse din țări precum Rusia, Belorusia, Polonia, Moldova și invitați din diferite eparhii ale Ucrainei. Cu binecuvîntarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, din partea Bisericii Ortodoxe din Moldova la acest eveniment a participat și Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni.

După Sfînta Liturghie, a fost oficiată slujba unui Te-Deum de sănătate și întărire în credință pentru toți locuitorii acestui oraș, după care a fost săvîrșit un parastas pentru Înalt Prea Sfințitul Macarie, mitropolit anterior al eparhiei de Vinița, care a decedat în anul 2007 și care astăzi ar fi împlinit frumoasa vîrstă de 75 de ani.

La final Prea Sfințitul Nicodim,  cu prilejul frumosului jubileu, în semn de aleasă apreciere și pentru întărirea relațiilor de bună vecinătate și colaborare eclesiastică, a venit către Înalt Prea Sfințitul Simeon cu un cuvînt de felicitare, urîndu-i multă sănătate, prosperitate și ca îngerul păzitor să-l păzească ani lungi de viață, toți luminați de căldura prezenței Preasfintei Treimi.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.