Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Liturghia și slujba înmormîntării roabei lui Dumnezeu Eugenia la biserica ”Acoperemîntul Maicii Domnului„ din satul Șarcani, raionul Orhei

 

Cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, marți, 10 septembrie 2013, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a deplasat în satul Șarcani, raionul Orhei, pentru a oficia Sfînta Liturghie în biserica „Acoperemîntul Maicii Domnului” din localitate și slujba prohodului nou-adormitei roabei lui Dumnezeu Eugenia Stoian. La slujbă Ierarhul a fost alături de părintele paroh prot. Ioan Mihălaș, înconjurat și de un sobor de preoți și diaconi, de copiii, nepoții, rudele, apropiații și mulțimea tuturor celor care au cunoscut-o, iubit-o și apreciat-o pe răposată.

La începutul slujbei înmormîntării Prea Sfințitul Nicodim a adresat îndureratei familii condoleanțe și a îndemnat credincioșii la o rugăciune sinceră, cu umilință și zdrobire de inimă, către Mult-milostivul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor și odihna cu drepții a sufletului adormitei roabei Sale Eugenia.

Ierarhul a evidențiat faptul că doamna Eugenia și-a trăit viața după învățătura evanghelică a Mîntuitorului; a iubit Biserica, sfintele slujbe și rugăciunea, postind și împărtășindu-se cu regularitate. A educat cei 5 copii ai săi cu credință și cu dragoste față de Dumnezeu, a știut cum să-i îndrume și să le dea o educație aleasă alături de soțul său Nicolae care a decedat cu mai mulți ani în urmă.

La final Stăpînul a îndemnat ca toți cunoscuții, toate rudele și prietenii să se roage pentru noua adormita Eugenia ca Dumnezeu să o odihnească cu drepții și a împărțit fiecarui creștin cîte un calendar.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.