Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Monahi din Sfîntul Munte Athos au vizitat Eparhia de Edineț și Briceni

 

În după amiaza zilei de marți, 10 septembrie 2013, la reședința Episcopiei de Edineț și Briceni a avut loc o vizită oficială a Arhimandritului Prodromus, Egumen al Mănăstirii ”Marea Lavră” din Muntele Athos, Grecia. Din delegația oficială a mai facut parte: Ierodiaconul Atanasie și Monahul Patapie, însoțiți de Arhimandritul Filaret (Cuzmin), starețul Mănastirii Căpriana. Aici Prea Cuvioșiile lor au fost întîmpinați cu o căldură deosebită de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, secretarul eparhiei prot. mitr. Adrian Cotelea și administrația eparhială.

Prea Sfințitul Nicodim a prezentat  înalților oaspeți sediul episcopal, Seminarul Teologic Liceal de fete „Sf. Cuv. Mc. Elisabeta” și șantierul Catedralei Arhierești „Sf. Vasile cel Mare”. În discuțiile purtate Ierarhul a vorbit despre structura canonico-administrativă a Eparhiei – blagocinii, parohii, mănăstiri – și despre mersul vieții bisericești de aici. 

La final Prea Sfințitul Nicodim a oferit în dar, în semn de înaltă prețuire și amintire de acestă vizită, cîte o icoană, deasemenea l-a decorat pe Arhimandritul Prodromus cu Medalia ”Sf. Vasile cel Mare” de gradul I și i-a daruit și o cruce, Ierodiaconul Atanasie a fost decorat cu Medalia ”Sf. Vasile cel Mare„ de gradul II și Monahul Patapie cu Medalia ”Sf. Vasile cel Mare„ de gradul III, exprimîndu-și speranța că relațiile existente de colaborare și susținere reciprocă dintre Biserica Ortodoxă din Moldova și Muntele Athos se vor consolida pe viitor și mai mult spre binele și mîntuirea poporului binecredincios din țara noastră.

Deasemenea Prea Sfințitul Nicodim a adus în dar o icoană a Domnului nostru Iisus Hristos, care este lucrată manual cu mărgăritare de către măicuțele de la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca, și a rugat ca să fie așezată la un loc de cinste în una din Mănăstirile Athosului pentru toți clericii și credincioșii Eparhiei noastre.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.