Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

S-a încheiat vizita canonică a Preafericitului Patriarh Kiril în Mitropolia Moldovei

 

La 9 septembrie 2013 Preafericitul Patriarh Chiril și-a încheiat vizita canonică în Mitropolia Chșinăului și a Întregii Moldove, începută la 7 septembrie a. c.

În această perioadă, Întîstătătorul Biseericii Ortodoxe Ruse a participat la festivitățile prilejuite de cei 200 de ani de la întemeierea Eparhiei de Chișinău, a vizitat Mănăstirea Căpriana, unde a săvîrșit o litie la mormîntul Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, s-a întîlnit cu conducerea de vîrf a țării și a efectuat o deplasare în Eparhia de Tiraspol și Dubăsari.

În timpul briefingului susținut în sala pentru delegații oficiale a Aeroportului Internațional Chișinău,Preafericitul Patriarh Chiril a mulțumit Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, Episcopilor din cadrul Mitropoliei, conducerii statului și poporului binecredincios pentru primirea cordială și pentru bucuria de a se ruga împreună cu creștinii Moldovei pentru pace, liniște și dragoste întru Mîntuitorul Hristos.

Luîndu-și rămas bun, Preafericirea Sa a binecuvîntat țara noastră, urînd tuturor să rămînă dîrzi întruAdevărul nemuritor al Ortodoxiei.

Mai tîrziu, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir și Înalt Prea Sfințitul Arhiepiscop Sava de Tiraspol și Dubăsari au răspuns la întrebările jurnaliștilor, negînd speculațiile din presă despre tentativele de dezbinare din cadrul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove și scopul „politic” al vizitei Patriarhului Chiril.

Vlădica Vladimir a subliniat faptul că vizita Preafericitului Patriarh Chril a fost una strict religioasă, fără amestec în viața politică a țării, iar orice zvonuri contrare, au fost lansate numai din rea voință.

sursa mitropolia.md

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.