Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Preafericitul Patriarh Chiril s-a întâlnit cu liderii inițiativelor ortodoxe din Moldova

La 7 septembrie 2013, după încheierea actului solemn în cinstea aniversarii a 200 de ani de la fondarea Eparhiei Chişinăului, în Palatul Naţional „N.Sulac” a avut loc întâlnirea Preafericitului Patriarh al Moscovei şi al întregii Rusii Chiril cu liderii iniţiativelor ortodoxe din Moldova. La întâlnire a fost prezent mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove Vladimir.

La întâlnire au participat: T. Plucci şi S.Blându, coordonatorii concursului „Iniţiativa ortodoxă” (Chişinău) şi coordonatorul numit în numele Eparhiei de Cahul şi Comrat A. Niculiţă.

Preotul Mihail Caledji, conducătorul proiectului de concurs „Centrul duhovnicesc de însănătoşire pentru tineret „Prosvet” şi A. Stârcu (proiectul „Mai aproape de ceruri”) au povestit Preafericitului Patriarh Chiril despre activitatea lor. În cadrul celui din urmă proiect a fost realizat şi desfăşurat festivalul de Paşte.

În timpul întâlnirii Preafericitul Patriarh Chiril a menţionat în mod deosebit importanţa iniţiativelor ortodoxe. Preafericitul Stăpân de asemenea a subliniat necesitatea activităţii comune a oamenilor Bisericii şi a organizaţiilor din societate, care ar contribui la extinderea colaborării între Biserică şi societate. „A face fapte bune este extrem de important, dar concomitent este important a stabili şi relaţii pe orizontală, a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse. Aceasta are o mare importanţă pentru societate, în care oamenii faţă în faţă se ciocnesc cu organizaţiile bisericeşti, care se ocupă de activităţi folositoare pentru ea”.

Serviciul de comunicare al DREB/Patriarchia.ru

Comments are closed.