Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a întîmpinat și a binecuvîntat participanții la Drumul Crucii și al Pocăinței la Catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni

 

Conform hotărîrii Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din data de 20 iunie a.c., în jurul Moldovei se organizează Drumul Crucii și al Pocăinței.

Drumul Crucii a început la data de 2 august 2013, ora 8.30, cu Sfânta Liturghie oficiată de către Înalt Preasfinţitul Mitropolit Vladimir în biserica din satul Tudora, raionul Ştefan Vodă. Din aici enoriașii împreună cu mai mulți preoți, însoțiți de icoane făcătoare de minuni și sfinte moaște, au mers pe jos de-a lungul hotarelor Republicii Moldova în acest Drum al Crucii, înălțînd Bunului Dumnezeu rugăciuni de pocăință pentru întreg poporul moldav, atît pe parcursul drumului, cît și la bisericile și mănăstirile pe care le-au vizitat în cale.

Nenumăraţii credincioşi și slujitori, participanţi la Drumul Crucii şi al Pocăinţei au ajuns în dimineața zilei de 24 august 2013 și în or. Briceni, unde au fost întâmpinaţi cu deosebită dragoste creştinească de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, un sobor de preoţi în frunte cu părintele blagocin prot. mitr. Vasile Saracuța, sute de credincioşi şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Aici au săvîrșit un Tedeum de sănătate și rugăciuni înaitea Icoanei Făcătoare de Minuni a Prea Sfintei Nascătoarei de Dumnezeu de la Hîrbovăț, după care Prea Sfințitul Niocdim a salutat participanții la acest sfînt pelerinaj, mulțumindu-le pentru rugăciunile înălțate și osteneala adusă în jertfă Preasfintei Treimi pentru bunăstarea, pacea, luminarea și statornicirea în dreapta credință și trăire a poporului nostru și a conducătorilor lui. În acest context, Ierarhul a vorbit credincioșilor despre importanța Bisericii în viața omului și datoria ce o are fiecare față de sufletul său, subliniind în mod deosebit necesitatea educării tinerei generații în spiritul valorilor creștine, în cadrul bisericesc.

În încheierea cuvîntului său, Ierarhul l-a decorat pe prot. mitr. Anatolie Cibric cu medalia Sf. Irh. Vasile cel Mare de gradul II și a îndemnat credincioșii să participe la acest Drum al Crucii, pentru că grija pentru suflet este mai presus de toate.

Fiecare creștin prezent a primit din partea Ierarhului cîte o iconiță cu Chipul Maicii Domnului, după care gazda a oferit participanților o agapă frățească.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.