Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din orașul Silistra

 

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a participat sîmbătă, 29 iunie 2013, la serviciul divin prilejuit de hramul Catedralei „Sf. Apostoli Petru și Pavel” (stil nou) din orașul Silistra, Bulgaria. Sfînta Liturghie a fost oficiată sub protia Înalt Prea Sfințitului Ambrozie, Mitropolit de Durostor, de către un sobor de Arhierei din care au mai făcut parte Înalt Prea Sfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Biserica Ortodoxă Română, Prea Sfințitul Paisie, Episcop de Gorlice, Biserica Ortodoxă din Polonia, Prea Sfințitul Episcop Boris, starețul Mănăstirii Bacikovo, Biserica Ortodoxă Bulgară, Prea Sfințitul Damian, Episcop de Fastov, vicar al Mitropoliei Kievului și stareț al Mănăstirii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din orașul Kiev. Alături de Ierarhi au slujit clerici din eparhia Durostorului, printre care s-a aflat și părintele iconom stavrofor Dobre Ceacov, precum și slujitori din eparhiile învecinate ale României. La slujbă au luat parte mulți credincioși, autorități locale și de stat.

La finalul Sfintei Liturghii Înalt Prea Sfințitul Ambrozie a rostit un cuvînt de învățătură în care a vorbit despre semnificația și importanța cinstirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel și s-a referit la faptul că această Catedrală din Silistra împlinește 152 de ani de la fondare, fiind înălțată cu multă jertfelnicie în pofida tuturor obstacolelor impuse de jugul otoman.

Apoi toți credincioșii au ieșit în fața bisericii unde a fost săvîrșită sfințirea mică a apei și o procesiune în jurul sfîntului locaș. La mormîntul vrednicului de pomenire Mitropolit Ilarion de Durostor toți au cîntat „Veșnica pomenire” și au fost depuse flori.

După slujbă a urmat o agapă de sărbătoare în cadrul căreia Mitropolitul Ambrozie a mulțumit distinșilor oaspeți pentru dragostea frățească arătată prin prezența și rugăciunea comună la acest mare praznic al comunității ortodoxe de aici.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.