Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujba Privegherii la biserica „Sf. Dumitru” din localitatea Calipetrovo, Bulgaria

 

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni a participat, la invitația și cu bunăvoința Înalt Prea Sfințitului Ambrozie, Mitropolit de Durostor, în seara zilei de vineri, 28 iunie 2013, la slujba Privegherii din ajunul sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel (stil nou) ce a avut loc la biserica „Sf. Dumitru” din localitatea Calipetrovo, Mitropolia de Durostor, Bulgaria. La serviciul divin de seară au mai fost prezenți Înalt Prea Sfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Biserica Ortodoxă Română, Prea Sfințitul Paisie, Episcop de Gorlice, Biserica Ortodoxă din Polonia, Prea Sfințitul Episcop Boris, starețul Mănăstirii Bacikovo, Biserica Ortodoxă Bulgară, Prea Sfințitul Damian, Episcop de Fastov, viar al Mitropoliei Kievului și stareț al Mănăstirii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din orașul Kiev. Înalții oaspeți au fost întîmpinați cu multă căldură la biserica „Sf. Dumitru” de către poporul binecredincios în frunte cu părintele paroh — iconomul stavrofor Dobre Ceacov. Prilej de mare bucurie duhovnicească pentru creștinii din Calipetrovo a fost prezența în mijlocul lor a Icoanei Făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Nesebar, Mitropolia de Silven, adusă aici spre închinare de către Mitropolitul Ambrozie.

Slujba Privegherii a fost urmată de oficierea unui Te Deum de sănătate pentru dreptmăritorii creștini din Calipetrovo, pentru locuitorii și distinșii oaspeți ai eparhiei Durostorului.

Sfîntul locaș s-a dovedit a fi neîncăpător pentru mulțimea credincioșilor care au venit cu mic, cu mare, să participe la rugăciune și să ia binecuvîntare de la Prea Sfînta Născătoare de Dumnezeu prezentă aici prin sfînta Sa Icoană Făcătoare de minuni de la Nesebar.

După slujbă, participanții au vizitat Centrul Cultural Ortodox ce poartă numele mitropolitului Ilarion de Durostor.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.