Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica Sfinților Părinți de la Primul Sinod Ecumenic, Prea Sfințitul Nicodim a liturghisit la Mănăstirea „Învierea Domnului”, Clinton

 

În Duminica de după Înălțarea Domnului, a Sfinților Părinți de la Primul Sinod Ecumenic, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat împreună cu Prea Sfințitul Irineu de Deaborn Heights, Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din America, Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Mănăstirii „Înălțarea Domnului” din orașul Clinton, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, membrii oștii monahale și mulțime de credincioși.

După Sfînta Liturghie, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică a zilei, de la Ioan cap. XVII, 1-13, despre rugăciunea înălţată de Mântuitorul Iisus Hristos către Tatăl, pentru Sine şi pentru toţi credincioşii, înainte de prinderea şi răstignirea Sa, și despre importanța citirii ei în Duminica pomenirii Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic. La final, Prea Sfinția Sa a mulțumit Episcopului Irineu pentru invitația de a participa la sărbătoarea hramului, pentru căldura și dragostea cu care a fost primită delegația Episcopiei noastre la celebrarea evenimentului în America și i-a oferit în semn de înaltă apreciere și considerație medalia „Sf. Irh. Vasile cel Mare” de gradul I.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.