Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujba Vecerniei la mănăstirea „Înălțarea Domnului” din or. Clinton, Michigan, SUA

 

În seara zilei de 12 iunie 2013, în biserica mănăstirii „Înălțarea Domnului” din or. Clinton, Michigan, slujba Vecerniei Praznicului Înălțării Domnului a fost oficiată de către Preasfințitul Irineu, Episcop de Deaborn Heights și Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din America, Stareț al mănăstirii, Preasfințitul Nicodim de Edineț și Briceni și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Cu prilejul hramului, în mănăstire a fost adusă Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Izvorîtoare de Mir din Hawaii, care a fost primită cu mare bucurie de credincioși. Prin lucrarea Sfîntului Duh, icoana are, confrm mărturiilor numeroșilor credincioși, calităţi vindecătoare, fiind o copie a unei alte copii de pe icoana Maicii Domnului de la Iveron.

Icoana Iveron originală a Maicii Domnului se află în vechea Mănăstire Iveron de pe Sfîntul Munte Athos. Tradiţia monastică susţine că a fost realizată chiar de catre Sfîntul Apostol Luca.

 O copie a icoanei a fost dusă la Montreal, Canada, în 1982, urmînd ca la scurt timp să apară relatările despre izvorîrea de mir, asemănător celui cu care miruiesc preoţii ortodocşi. Cu ani mai tîrziu, Biserica Societăţii Sofrino din Rusia a realizat o replică a Icoanei de la Iveron Montreal. Ea a intrat în posesia unui preot ortodox din Hawaii, dăruindu-i-o unul dintre enoriaşii săi în vara anului 2007.

Iată şi un comunicat al Bisericii, care însoţeşte Icoana:

"Era în octombrie 2007, pe cînd un credincios, Reader Nectarios, a simţit un miros puternic de trandafiri provenind din zona în care Icoana era aşezata în casa sa. Pe măsură ce s-a apropiat de zona cercetată, cu intenţia de a descoperi sursa acelei arome puternice, a observat că Icoana Maicii Domnului, pe care el o primise cadou, era complet scăldată în mir frumos mirositor. După notificarea preotului paroh, icoana a fost adusă la biserică şi a fost ştearsă şi uscată complet. O slujbă de mijlocire a avut loc înaintea icoanei şi, pînă la sfîrşitul slujbei, Icoana era din nou scăldată în smirnă, biserica fiind umplută de parfumul de trandafiri.

"Din această zi, foarte mulţi oameni din toate mediile etnice şi religioase vin să venereze Icoana Maicii lui Dumnezeu şi să ceară ajutorul ei, pentru necazurile şi lipsurile lor, precum şi pentru bolile lor fizice şi nevoile spirituale".

În iunie 2008 Arhiepiscopul Kyrill, episcopul de San Francisco, al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara granițelor, a recunoscut-o oficial, ca fiind miraculoasă şi autentică: "Icoana Iveron a Maicii Domnului, izvorîtoare de mir".

După Vecernie, înalții oaspeți prezenți la slujbă au fost invitați să ia parte la o agapă frățească.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.